Popüler Yayınlar

YENİLENEBİLİR ALTERNATİF GÜNEŞ, RÜZGAR, BİYOKÜTLE ENERJİ Renewable Energy Cumhur Kocalar TR

TARİHİ KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YENİLEME CANLANDIRMA GELİŞTİRME Cumhur Kocalar İst.

21 Aralık 2007 Cuma

Bayram ve 2008

Tebrik

Kurban bayramınızı ve yaklaşan yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

Saygılarımla,

6 Aralık 2007 Perşembe

Araştırma Gücü

İTÜ Laboratuvar Çalışma Takvimleri
Proje

Rektörlüğümüzden ve kamuoyundan gelen, ayrıca AB standartlarının gereği Ar-Ge altyapıları olarak düşünülmesi gereken pek çok konunun yanı sıra, laboratuvarlarımız konusundaki yoğun ve nitelikli güncel talepler doğrultusunda, Merkez Laboratuvarı olarak çok dar ve sınırlı olanakları olan 4 kişilik kadromuzla (1 Y.müh., 1 İşletmeci, 1 Teknisyen, 1 Hizmetli)verdiğimiz hizmetler, çağdaş yaşama destek olacak tarzda bilimsel, sosyal ve teknolojik arayışlarımızı hızlandırma baskısı altında yürütülmektedir.

2006 yılında belirlediğimiz LAKPOS vizyonuna dönük çözümlerimiz ışığında ve sizlerden de istisnalar hariç, toplamda bizlere ve somut çözüm adımlarımızı onaylayanlar tarafından zaman zaman artmış gözüken katılımcı desteğiniz sayesinde, her geçen gün daha da akılcı ve en az bakımla sürdürülebilirliğinin en yüksek olduğuna inandığımız çözümler yolunda başlatmış olduğumuz kalıcı ve paylaşımcı işbirliklerimize bugün, bir yenisini daha üstelik esnek yapısı nedeniyle sistemimizle son derece bütünleşik bir şekilde ve yine "sıfır maliyetle" ekleyebilirken, sizlere de takdim etmiş olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu sitede (üstte, yanda ve alta) görüldüğü gibi laboratuvarlardaki etkinliklere özgü çalışma takvimlerinin oluşturulmasına pratik bir çözümle başlanılması önerilmektedir.

Bunun için gerekli hesap ve erişim bilgileri aşağıdadır. Her laboratuvar oluşturduğu takvimin HTML yolunu kolaylıkla LAKPOS'ada ekleyebilir. Önerileriniz ve sorularınız için her zaman olduğu gibi bizi (2857014) arayabilir veya e-posta yolunu kullanabilirsiniz. (Merkez Laboratuvarı) hesap adı : labtakvim şifre : 2122857014 http://www.gmail.com/

İlgili laboratuvar uygun kısa bir ad ile çalışma takvimini bu hesabı kullanarak yaratabilir. Böylelikle takvimin herkes (gmail hesabı olmayanlarca da) tarafından görüntülenebilmesi, ayrıca gerek LAKPOS tarafından gerekse diğer arama motorlarınca Google bulunabilirliği kanalıyla erişilebilirliği kolaylıkla mümkün olabilecektir.

Herkes (genellikle cihaz rezervasyonları için Fakülte içi veya dışı önceden bilinen kişiler) tarafından güncellenmesi için ise, yine labtakvim hesabı ortaklaşa ama dikkatlice (varolan etkinliklerin silinmemesine özen gösterilerek) kullanılabillecektir.

Bu sistemin bir diğer özelliği de saatlik bazda e-postayla veya otomatik uyarı pencereleriyle izlenebilirlikte sağladığı kolaylıklardır. Özellikler incelendiğinde görülebilecektir ki, hesap kullanılarak işlenen lab. cihaz randevuları tarafımıza ve isteyen laboratuvarlara e-posta yoluyla otomatik olarak iletilebilmektedir.

(Böylece isteyen her laboratuvar burada bir takvim oluşturup, paylaşım verebilir veya buradaki takvimlerin paylaşımlarına kendilerini onların değişebilen programlarından haberdar olmak üzere ekleyebilir yada yapamıyorsa, kendi özel google hesabı adına bunu m-Lab'tan -2857014- , mailto:-lakpos@itu.edu.tr talep edebilir.)

2007 yılı alınan cihazlarımız, ilgili laboratuvarlarda mesai saatlerinde hizmetinizdedir. Yeni binamız hizmete girince (7x24) kabul edilebilecek randevu talepleriniz, şimdilik ilgili laboratuvarlarca karşılanmaktadır.

Tıpkı hocalarımızın her ders dönemi için öğrenciler tarafından bulunabilirliğine özgü, farkındalığı arttırıcı haftalık takvimine benzer şekilde, laboratuvarlarımız içinde birer tane dönemlik çalışma takvimi oluşturulabileceği düşünülmüştür.

Yurt dışındaki üniversitelerde yoğun kullanılan kaynakların paylaşımında İnternet üstünden erişilebilir randevu sistemlerine özgü pek çok örneğe aşina hocalarımız tarafından çok rahatlıkla uygulamaya alınacağını düşündüğümüz bu çözüm için, kullanım katkılarınızı bekliyoruz.

Bu takvimin kapsayıcı pek çok özellikleri vardır, tabi ki bunlar laboratuvar yönetimlerinin dışa açıklığı ile ölçülecektir. Bu yaklaşım gereği çalışmamızdan beklentiler belki şöyle aşamalandırılabilir.

1. aşama: (Güz dönemi, Kış tatili, Bahar dönemi, Yaz tatili) çalışma saatlerine göre yürütülen etkinliklerin işlenilmesi (rutin deney, proje, eğitim vb.)

2. aşama: Randevuya açık olma özelliği sayesinde boş saatlerde gelebilecek işaretlemelere hazırlanma (personel, güvenlik, malzeme) gereği varolan kaynaklar ve tartışmaların çağdaş bir biçimde aşılması

3. aşama: Ütopya (şeffaflık, standardizasyon, tasarı kaynak havuzlarına dahil oluş)

Bu çalışmadan asıl beklenti hakkında bilgi içinse aşağıdaki Rektörlük sitesi yazısı (Ocak'2007) okunabilir:

Araştırma Gücüne Katkının Yönlendireceği ne gibi Projeler Önceliklidir?

İTÜ Merkez Labratuvarı düşüncesini yaşama geçirmek üzere, katılıma açık çalışmalarımız kalite standartları çerçevesinde her geçen gün hızla artmaya devam edecektir.

Tüm laboratuarlarda hangi aletlerin, gereçlerin, düzeneklerin olduğu, hangi yarı yıllık programlar çerçevesinde kullanılmakta olacağının bir dökümü, bir veri tabanı aracılığı ile bilinebilecek duruma getirilmiştir. Laboratuvarlar ülkenin ve herkesin kullanımına belirlenen bir düzen içinde açık olacaktır.

Merkez Laboratuvarına yönelik fiziksel mekanların inşaatına başlanmak üzeredir. Bu mekanlar aynı zamanda Teknokentlerde çalışan araştırmacıların da kullanımına açık olarak, onaylanmış aletlerin toplandığı, çok özel mekanlar olarak tasarlanmışladır. Bu laboratuarların işlemesi yurtdışında yetkili laboratuarlara yapılmakta olan deneyleri ülkemize getirecektir.
..

KOBİ Zirvesi

13-14 Aralık 2007
Istanbul / Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi
Zirve

Ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynayan dinamik kuruluşlarımızın dünya ile rekabete hazırlanmasında güncel Ar-Ge etkinliklerine de rehber niteliği taşıyan gelişmelerin tartışıldığı etkinlik ile ilgili sunumlara aşağıdaki yollardan ulaşılabilir.

http://www.kobizirvesi.org.tr/
bilgi@kobizirvesi.org.tr


OTURUM I

Konu:
KOBİ FİNANSMANI I









Konu:
GİRİŞİMCİLİK VE KURUMSALLAŞMA













Konu:
KOBİ'LER, AR-GE VE YENİLİKÇİLİK(İNOVASYON)


















OTURUM II


Konu:
KOBİ FİNANSMANI II













Konu:
KOBİLERE YÖNELİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ













Konu:
KÜRESEL REKABET VE İHRACAT










OTURUM III


Konu:
KOBİLERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ









Konu:
SANAYİ YERLEŞKELERİ











Konu:

ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN
REKABET GÜCÜNE ETKİLERİ















OTURUM IV


Konu:
TÜRKİYEDEKİ AB DESTEKLERİ KOBİ PROGRAMLARI











Konu:
YAN SANAYİ- ANA SANAYİ İLİŞKİSİ





Konu:
KALİTE STANDARTLARI















Konu:
REKABET HUKUKU VE POLİTİKALARI










OTURUM V


Konu:
KOBİ'LER VE BİLİŞİM







Konu:
KOBİ'LER ve MEDYA



Konu:
KOBİ'LER VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI












OTURUM VI


Konu:
YABANCI SERMAYE VE KOBİLER







Konu:
KOBİ'LER SAĞLIK VE SOSYAL STANDARTLAR













Konu:
ÇEVRE VE ENERJİ














26 Kasım 2007 Pazartesi

m-Lab İnşaat İhalesi

İTÜ Merkez Laboratuvarı İnşaatı
Haberler

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Merkez Laboratuvarı A Blok İnşaatı'na başlanmıştır.

İletişim Bilgileri

Adres:
- -İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Merkez Laboratuvarı A Blok İnşaatı Maslak - İSTANBUL

Orjinal Metin

İTÜ Rektörlüğü Satınalma Şube Müdürlüğü İhale Kayıt Numarası :2007/101016

1. İhale Konusu İşina) Adı :İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Merkez Laboratuvarı A Blok İnşaatı b) Niteliği, türü ve miktarı :5500 M2 İnşaat İşleri c) Yapılacağı Yer :İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maslak / İstanbul Kamu İhale Bülteni / Yapım İşleri İhaleleri 17 EKİM 2007 – Sayı 951 71d) Başlangıç ve Bitiş Tarihi :10.10.2007 - 16.06.2008

2) Sözleşme Bedelinin
a) Karşılanacağı kaynak :Bütçe b) Karşılanacak kaynağın miktarı :3.500.000 YTL. (2007 Yılı Ödeneği)
İtü Ayazağa Yerleşkesi Merkez Laboratuvarı A Blok İnşaatı yapım işi için toplam 4 adet teklif verilmişve bu tekliflerin 3 adedi geçerli sayılmıştır. Söz konusu yapım işi açık ihale usulü ile 13.09.2007 tarihinde 5,169,000.00 bedelle AĞMA İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.- SOM MİM.MÜH.İNŞ.TAAH.TİC.LTD.ŞTİ. (Ortak Girişim) 'e ihale edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İTÜ MERKEZ LABORATUVARI

6.Sanayi Kong.-İSO

Etkinlik

Degerli Sanayi Temsilcimiz ve Arastirmacilarimiz,

Bu yil 55. Kurulus Yilini kutlayan ve Turk sanayisinin en koklu temsil kurumu olma gucunu uyelerinden alan Istanbul Sanayi Odasi, Sanayi Kongrelerimizin altincisini 26-27 Kasim 2007 tarihlerinde gerceklestirecektir.

“6. Sanayi Kongresi”nin temasi “Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon” olarak belirlenmistir.

Sanayimizin ilgili tum kesimlerini bir araya getiren Kongremizin, her olcekteki sanayi kurulusunun faydalanabilecegi bir etkinlik olmasini amacliyor, gectigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da “6. Sanayi Kongresi”nde sizlerle bir arada olabilmek dilegiyle, Kongre Programini bilgilerinize sunuyoruz.

Saygilarimizla,
Istanbul Sanayi Odasi
www.iso.org.tr/kongre

22 Kasım 2007 Perşembe

Bilim Merkezimiz

Haber
Merkez Açılışı

Merakla beklenilen özellikle de küçüklerimizi bilime yakınlaştıran eğlence dünyası yeniden Taşkışla yanında hizmetinizdedir. Artık sürekli açık kalabilmesi dileğiyle, tüm emeği geçenlere katkılarından değerli dolayı teşekkürler.

http://www.bilimmerkezi.itu.edu.tr/

Not: Yoğun gezi talepleri olabiliyor, sanırım. Bu hususta, İstanbul'da yerleşik yaşayan yabancı bir misafirimizin taleplerini sorumlulara iletmek isterim.

Dear Cumhur

it was a pleasure to meet you at the conference. Thanks very much for this information - I have emailed them, as the website says they are open on Sundays, but I have gone on Sundays before, and they are not open. So, I asked them to confirm their opening hours.


As mentioned, I don't know anyone unfortunately who is working on issues like your research, but will try to ask around and see if anyone else does. All the best, Katie
____________________________________________________________________________________________
Katherine
Meighan
Principal Counsel
IFC Legal Department
Buyukdere Cad. No.:185, Kanyon Ofis Blogu, Kat: 10
Levent 34394, Istanbul, Turkey
Tel: +90 212 385 3084 Fax: +90 212 385 3001
Email:
kmeighan@ifc.org Web: www.ifc.org

IFC is a member of the World Bank Group

16 Kasım 2007 Cuma

İTÜ Teknokent

Duyuru
İlgi: Tekstl, Gemi İnş., Makn., Dnzclk

Tam metin

Ülkemiz ve Üniversitemiz için girişimciliği ve gerçek AR-GE çalışmalarını daha da özendirecek çok önemli bir proje olan İTÜ-ARI Teknokent ve Yönetici Şirketi’nin kuruluşunun 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun aradığı şekilde yasal bir zemine kavuşturulması konusunda yapılan girişimler, uzun bir süre almış olmakla beraber, olumlu sonuçlanmış ve İTÜ-ARI Teknokent’i ilgili Bakanlıkların öngördüğü yasal konuma başarı ile yerleştirilmiştir.

Bu arada Teknokent çalışmalarını ilgilendiren aşağıdaki üç önemli gelişme de dikkatinize sunulmaktadır;

i- Topografik açıdan sıkışık ve ulaşılması güç konumdaki Teknokent II binalarına Ayazağa yerleşkesi içinde ve yeni açılan Etiler girişinden daha kolay ulaşabilmek için yapılan iki önemli yol çalışması durmaksızın ilerlemektedir. Bu yollar daha da yoğunlaşan bölge trafiği göz önüne alındığında gerek yerleşkeye yaklaşımı, gerekse yerleşke içi ulaşımı önemli ölçüde olumlu yönde etkileyecektir. Bahar aylarıyla birlikte çok değişik ve güzel bir yerleşke bizi bekliyor olacaktır.

ii- Yasallaşma sürecinin tamamlanmasından sonra Teknokent kapsamında yer bulmaya çalışan ve beklemekte olan şirketler için Ayazağa Yerleşkesi içindeki tüm olanaklar değerlendirilmektedir.

iii- Laboratuvarlar açısından önemli bir atılım içindeki İTÜ’nün yenilenen ve donanım yönünden zenginleşen laboratuvarlarına ek olarak Merkez Laboratuvarının temeli atılmış ve LAKPOS programı devreye sokularak mevcut laboratuvarların güncel çalışma takvimleri ve kullanılabilir deney düzeneklerine ulaşım olanağı yaratılmıştır. Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi devreye sokulmuş, ihtisas teknokentleri üzerindeki çalışmalar hızlanmıştır. Bunların başında Tekstil, Gemi İnşaatı, Makina ve Denizcilik İhtisas teknokentleri gelmektedir. Gümüşsuyu, Tuzla, Florya’daki çalışmalar ilerlemiş, aynı amaçla kullanılmak üzere şu anda metruk durumda bulunan Ayazağa’daki eski yurt binasının yarısının kiralanacak bürolara dönüşümü ihale aşamasına gelmiştir. İTÜ’nün öz kaynaklarına dayalı risk sermayesi kullanma çalışmaları da son aşamasına ulaşmıştır.

Bu sonuçlara ulaşabilmek için sabırlı çalışmaları ile katkıda bulunan üniversitesine gerçekten bağlı saygıdeğer İTÜ mezunlarına yasal çalışmaları yürüten tüm hukukçularımıza, güçlükleri paylaşarak destek çıkan arkadaşlarımıza İstanbul Teknik Üniversitesi adına teşekkürü borç bilirim. Hepsine kalıcı sevgi ve saygım çok büyüktür.

Sonuç olarak ulaşılan bu aşamada;

1- %94 oranında İ.T.Ü Geliştirme Vakfı iştiraki olan Arı Teknokent Proje Geliştirme ve Planlama Anonim Şirketi hisselerinin %30’una karşılık gelen, bölümü, herhangi bir gerekçe gösterilerek bu haklardan geriye dönüş olmayacak biçimde, kayıtsız, koşulsuz ve bilabedel olmak üzere üniversitemize devredilmiştir.

2- Yönetici Şirketin elde ettiği karın asgari 2/3’lük bölümünün hisseler oranında dağıtılması karara bağlanmıştır. Buna göre şirket karının %20’lik bölümü üniversitemize dönecektir.*

3- Arı Teknokent Proje Geliştirme ve Planlama Anonim Şirketi’nin, Yönetim Kurulu, Değerlendirme Kurulu ve Denetleme Kurullarında Üniversitemizin hissesini temsilen birer üyemiz bulunacaktır.

Artık Üniversitemiz öğretim elemanlarının, 4691 sayılı kanun hükümlerine göre, yapacakları talepleri, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından zaman yitirmeksizin hiçbir yasal engel olmadan sonuçlandırılacaktır.

Teknokentlerde görev alacak öğretim elemanları ile ilgili olarak 4691 sayılı kanunun sağladığı önemli olanaklar özetle şunlardır:

1- Arı Teknokent şirketlerinde tam zamanlı, yarı zamanlı ve proje esaslı görevlendirilme olanağı; öğretim elemanlarına yaptıkları araştırmalarının sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bu bölgelerde şirket kurma, kurulu bir şirkete ortak olma ve/veya bu şirketlerin yönetimlerinde görev alma olanağı;

2- Arı Teknokent şirketlerinden elde edilen gelirlerin, döner sermaye gelirleri kapsamı dışında olması;

3- Arı Teknokent şirketlerinde sürekli olarak istihdam edilecek akademik personele, İTÜ tarafından aylıklı veya aylıksız izin verilmesi ve izin süresince kadroları ile ilişkilerinin devam etmesi;


Bu konuda ekte belirtilen ve Üniversite Yönetim Kurulunun 15.11.2007 tarih 762 sayılı toplantısında gözden geçirilerek güncelleştirilmiş olan konu ile ilgili üniversitemiz yönetmelikleri ve tüm mevzuat ayrıntılı olarak İTÜ WEB sayfasında yer almaktadır.

Prof. Dr. H. Faruk KARADOĞAN

Rektör

Ek: · 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu.

· İ.T.Ü Öğretim Elemanlarının Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmelerine İlişkin uygulama yönetmeliği.

· İ.T.Ü Öğretim Elemanlarının Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmelerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulama Esasları.

· İ.T.Ü Öğretim Üyelerinin İ.T.Ü-Teknokent’te görevlendirilme başvuru formu.

· İ.T.Ü Teknokent’te öğretim üyesi görevlendirme şirket talep formu.

· Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği

· Diğer ilgili mevzuat hükümleri.

* Bu bölümün İTÜ Araştırma Gücüne Katkı kapsamında yayın teşvik ödülü olarak kullanılması ve bu kapsamdaki ödemelere, kesintiye uğratıldığı noktadan başlanması esastır.

13 Kasım 2007 Salı

Facebook

Sanal bereket

Genç bir girişimci tarafından kurulan Facebook'ta kişilerin oluşturdukları özel profilleri ve günlük aktiviteleri milyonlarca dolarlık bir pazar değerine kavuşabiliyor.

Günümüz dünyasında bireysel kapitalizm yaygınlaştıkça, bir katma değerin oluşması için parlak bir fikrin arkasında durarak topluma gerekli güdülemeyi yapmak, bu çarpıcı örnekte olduğu gibi kolaylıkla yetebiliyor. Yaratıcı fikirle başa çıkamayan şirketler, ancak onları olgunlaşırken satın alarak, bazen kendi tekel konumlarından ötütü haksız rekabet bile edebildikleri vahşi pazarlarında, kendilerine tehdit olma konumundan çıkartarak durdurmak zorunda kalıyorlar.

5 Kasım 2007 Pazartesi

2.Yenilenme Konf.

2. Türkiye Yenilenme (Innovation) Konferansı
Haber

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde, Akbank, Arçelik, Toyotasa ve Turkcell'in katkılarıyla FED Training ile Turkishtime tarafından düzenlenen 2. İnovasyon Konferansı, 6 Kasım 2007'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. Konferansın bu yılki konukları, Nobel ekonomi adaylığına kesin gözüyle bakılan ünlü iktisatçı Prof. Paul Romer, "The Innovator's Solution" isimli dünyanın en çok satan innovasyon kitabının yazarı Micheal Raynor ve "Türkiye Nasıl Zenginleşir" isimli yeni kitabı yazarı Prof. Arman Kırım olacak.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 6 Kasım'da gerçekleşecek 2. Türkiye İnovasyon Konferansı'nın stratejik partneri TİM ile konsapt ortakları Akbank, Arçelik, Toyotasa, Turkcell ile düzenleyici kurumlar FED Training ve Turkishtime yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında, konferans hakkında bilgi verdiler. Türkiye'nin innovasyon gücünü arttırması gerektiğini vurgulayan Satıcı, 6 Kasım'da düzenlenecek organizasyonda kendi aralarında önemli ortaklar ve paydaşlarla yola çıktıklarını vurguladı. Satıcı yenilikçiliğin Türkiye'nin iliklerine işlemesi için kamunun da bunu önemsemesi gerektiğini dile getirdi. (Cihan Haber Ajansı) 30.10.2007 15:45 [1067811]

23 Ekim 2007 Salı

LAKPOS

Proje Çalışmaları
Vizyon

LAKPOS;
Merkez Laboratuvarı ve Merkez Atölyesinin aşağıda belirtilen çalışma konularının sistematik-birikimli eşgüdümünü sağlamak üzere 17 adet alt proje grubundan oluşan bir sistemdir. Bu grupların çalışmaları internet web sitesi üzerinden ve merkezi bir veri tabanına dayalı olarak ilgili birimlerdeki sorumlularca güncellenebilen akıllı bir bilgi paylaşımı alt yapısıyla gerçekleştirilmektedir. Böylece üniversite içinden ve dışından ilgililere güncel-açık-bütünleşik bir kaynak planlama ve otomasyon sistemiyle gerekli verilerin sorgulanıp bulunması, işlenmesi, talep ve takip edilmesi kolaylığı sağlanmaktadır. Sitemizin tanıtım sayfalarında son 3 ayda 20.000 civarında tıklama yapılmıştır.

Çalışma konu gruplarımız (m-Lab LAKPOS bileşenleri):

Başarılmış projeler
içeriği m-Lab.'ca güncellenebilenler:

1. Veb-mLab : Merkez Laboratuvar
İnternet Sitesi
2. Veb-Lab : Laboratuvar İnternet Siteleri
13. m-Lab İstatistik : İstatistiksel Sistem Yönetimi (Sayısal Analizler)
3. m-Lab Hizmet : Hizmetler Yönetimi (Servisler-Standartlar-Fiyatlar)

Başarılmış projeler
içeriği
İTÜ çalışanlarınca güncellenebilenler:
3. m-Lab Hizmet : Hizmetler Yönetimi (Servisler-Standartlar-Fiyatlar)
5. m-Lab Envanter : Envanter Yönetimi (Cihaz-Sistem-Ekipman)

Yeni projeler
yeni
hizmete alınmış olup, içeriği İTÜ çalışanlarınca güncellenebilecekler:

İş Park

8. m-Lab İş Park: İş İzleme Sistemi (İçte işbirliği ile dış rekabeti aşan-öncü rol)
m-Lab Projeler : Laboratuvar Projeleri Yönetimi (Teklif İnceleme)
9. m-Lab Danış : Disiplinlerarası Danışmanlık Uzman Sistemi (Endstryl-Bilmsl)
14. m-Lab Talep : Laboratuvar Talepleri Yönetim Sistemi
3. m-Lab Hizmet : Hizmetler Yönetimi (Servisler-Standartlar-Fiyatlar)

Ar-Ge Etkinlikler ve Forum
17. m-Lab Forum : Tartışma Ortamı (Site–ePosta bazlı-Hafızalı-Gruplandırılmış
10. m-Lab Arşiv : Bilgi Arşivi (Veri Ambarı, İlişkilendirilmiş veri yönetimi)
1. m-Lab Anket : Anket Hazırlama-Yayınlama ve İzleme Sistemi
15. m-Lab Etkinlik : Etkinlik Yönetimi (Kurul-Komite-Tanıtım-Toplantı)

Sürdürülen projeler:
4. m-Lab Denklik : Denklik Çalışmaları (Akreditasyon)
2007 yılında yoğun eğitim etkinlikleri başlatılmıştır.
6. m-Lab Servis : Teknik Servis Yönetimi (Bakım-Onarım-Tasarım)
Birimimize gelen farklı nitelikteki talepler doğrultusunda yürütülmektedir.
7. m-Lab Cihaz Al : Cihaz Alımı Karar Destek Sistemi (Geçmişle bütünsel izlem)
Gereksiz çift alımın (duplikasyonlar) önüne geçilmiştir.

Gelecek projeler:
16. m-Lab Evrak : Evrak Takibi, Sorgulaması (Döküman Yönetimi)
BİDB'ndan beklenmektedir.

2007 m-Lab Cihazlarımız

(2006 yılında ve 2007 yılında toplam ~1 m YTL bütçe ile)
yakında ayrıca toplu olarak eklenecektir. Şimdilik LAKPOS altından görülebilir.

m-Lab Laboratuvarlar ve Cihazlarının Takvimleri, m-Lab Etkinlik Hesap labtakvim, Şifre 2122857014

Odalar

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.cmo.org.tr E - Posta: cmo@cmo.org.tr Meşrutiyet Mahallesi Konur 2 sokakak 34/4 Kızılay Ankara Tel: 0 (312) 419 80 71 Faks: 0 (312) 419 80 74 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.emo.org.tr E - Posta: emo@emo.org.tr Mesrutiyet Caddesi Kök iş hanı No:2 Kat : 8 Bakanlıklar Ankara Tel: 0 (312) 425 32 72 Faks: 0 (312) 417 38 18 FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.fmo.org.tr E - Posta: fmo@fmo.org.tr ATAÇ-1 Sok No:25/1 Kızılay Ankara Tel: 0 (312) 431 55 42 Faks: 0 (312) 435 75 24 GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.gmo.org.tr E - Posta: info@gmo.org.tr Posta mahallesi ,Tunç Sokak No:39 Tuzla-İSTANBUL Tel: 0 (216) 447 40 30 - 31 -32 Faks: 0 (216) 447 40 33 GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.gemimo.org E - Posta: gemimo@gemimo.org Caferağa Mah. Damga Sk. İffet Gülhan İş Merkezi No: 9 D.7 Kadıköy / İstanbul Tel: 0 (216) 348 81 44 Faks: 0 (216) 348 81 06 GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.gidamo.org.tr E - Posta: info@gmo.org.tr Sümer 2 Sk. No:36/15 Demirtepe-Ankara Tel: 0 (312) 232 40 39 Faks: 0 (312) 232 40 39 HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.hkmo.org.tr E - Posta: hkmo@hkmo.org.tr Sümer 1 Sokak No:12/10 Yenişehir/Kızılay/ANKARA PK:06430 Tel: 0 312 232 57 77 Faks: 0 (312) 230 8574 İÇ MİMARLAR ODASI Web: http://www.icmimarlarodasi.org.tr/ E - Posta: bilgi@icmimarlar.org.tr Turan Güneş Bulv. 4. Cadde 71. Sok NO18/3 Çankaya/Ankara Tel: 0 (312) 441 05 96 Faks: 0 (312) İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.imo.org.tr E - Posta: imo@imo.org.tr Necatibey Cad. No:57 Kızılay-Ankara Tel: 0 (312) 294 30 00 Faks: 0 (312) 294 30 88 JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.jeofizik.org.tr E - Posta: jfmo@jeofizik.org.tr Milli Müdafa Caddesi No:10/7 Kızılay / Ankara Tel: 0 (312) 418 82 69 Faks: 0 (312) 418 83 64 JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.jmo.org.tr E - Posta: jmo@jmo.org.tr Bayındır Sokak No:7/7 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 432 30 85 Faks: 0 (312) 434 23 88 KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.kmo.org.tr E - Posta: kmo@kmo.org.tr Karanfil Sokak No:19/5 Kızılay-Ankara Tel: 0 (312) 417 35 63 Faks: 0 (312) 418 20 51 MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.maden.org.tr E - Posta: maden@maden.org.tr Selanik Cad. No:19/3 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 425 10 80 Faks: 0 (312) 417 52 90 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.mmo.org.tr E - Posta: mmo@mmo.org.tr Sümer 2 Sokak No:36/1-A Demirtepe-Ankara Tel: 0 (312) 231 31 59 Faks: 0 (312) 231 31 65 METALURJİ MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.metalurji.org.tr E - Posta: oda@metalurji.org.tr Meşrutiyet Cad. Hatay Sk. No:10/9 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 425 41 60 Faks: 0 (312) 418 93 43 METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.meteoroloji.org.tr E - Posta: yonetim@meteoroloji.org.tr Bayındır Sokak 2 No:49/16 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 419 56 04 Faks: 0 (312) 419 57 05 MİMARLAR ODASI Web: http://www.mimarlarodasi.org.tr E - Posta: mimarlarodasi@superonline.com Konur Sokak No:4/2 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 417 37 27 Faks: 0 (312) 418 03 61 ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.ormuh.org.tr E - Posta: ormuh@superonline.com Necatibey Cad. No:16/13 Sıhhiye-Ankara Tel: 0 (312) 229 20 09 Faks: 0 (312) 229 86 33 PETROL MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.pmo.org.tr E - Posta: pmo@pmo.org.tr Necatibey Caddesi No:38/26-27 Yenişehir-Ankara Tel: 0 (312) 232 06 47 Faks: 0 (312) 232 06 47 PEYZAJ MİMARLARI ODASI Web: http://www.peyzajmimoda.org.tr E - Posta: peyzaj@peyzajmimoda.org.tr Şehit Adem Yavuz Sokak 14/17 Kızılay-Ankara Tel: 0 (312) 419 64 27 Faks: 0 (312) 418 15 06 ŞEHİR PLANCILARI ODASI Web: http://www.spo.org.tr/ E - Posta: spo@spo.org.tr Hatay Sokak 24/12 Kızılay-Ankara Tel: 0 (312) 417 87 70 Faks: 0 (312) 417 90 55 TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.tmo.org.tr E - Posta: tmo@tmo.org.tr Anadolu vad. No:40 Kat : 3 D:310 Tepekule İş Merkezi Bayraklı Karşıyaka-İzmir Tel: 0 (232) 462 77 16 Faks: 0 (232) 462 76 48 ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Web: http://www.zmo.org.tr E - Posta: bilgi@zmo.org.tr Karanfil Sokak No:28/19 Kızılay-Ankara Tel: 0 (312) 425 05 55 Faks: 0 (312) 418 51 98